Frezen

Frezen is een techniek waarbij materiaal verwijderd wordt door middel van een ronddraaiend gereedschap, de frees. De meest voorkomende materialen die bewerkt worden zijn hout, verschillende soorten kunststoffen, waaronder plexiglas en metaal. Frezen kan met verschillende soorten freeskoppen. Een kleine freeskop is bijvoorbeeld erg geschikt om heel precies te graveren. Denk aan een heel dun of precies lijntje in een stuk hout. Een grote frees kan worden gebruikt voor het verwijderen van materiaal over een groot of diep oppervlak.

Frezen in hout

Op het gebied van frezen in hout is er eigenlijk oneindig veel mogelijk. Zo kunnen we een logo bijvoorbeeld met een frees graveren. Maar we kunnen datzelfde logo ook uitfrezen en inleggen met een andere houtsoort. Of het logo uitfrezen en inkleuren met epoxy. Op onze pagina over frezen in hout lees je er meer over. Ook hebben we daar diverse voorbeelden voor je verzameld.

Frezen in plexiglas

Frezen in plexiglas is naast hout een veel gekozen vorm. Zo zijn de (lichtgevende) logo’s en letters die je aan gevels van winkels en bedrijven ziet hangen vaak gemaakt van plexiglas. Maar met kunststof is meer mogelijk. Zo kunnen we bij Freezut teksten en logo’s in plexiglas graveren, maar ook bakjes en awards op maat maken. Op onze pagina over frezen in plexiglas lees je er meer over. Ook hebben we daar diverse voorbeelden voor je verzameld.

CNC Portaalfrees

Bij Freezut maken we gebruik van een zelfontwikkelde CNC Portaalfrees. Dat is een freestafel met 3,5 bij 3,5 meter freesbereik. Hierop kunnen we zowel kleine producten graveren (denk aan de borrelplanken en naamborden uit onze webshop) als grote producten (denk aan tafelbladen, kasten en deuren). De freesmachine is op verschillende standen en voor verschillende materialen in te stellen. Hierdoor kunnen we ieder product helemaal op maat maken. Freezut is niet alleen gespecialiseerd in het graveren zelf, maar ook in het bouwen en installeren van CNC Portaalfrezen. Hiervoor lees je meer op onze CNC-pagina.