Frezen in plexiglas

Bij Freezut zijn we gespecialiseerd in frezen in Plexiglas (PMMA). Dat doen we met een CNC-portaalfrees. Dat is een zelfontwikkelde freesmachine van 3,5 bij 3,5 meter, waarmee we oneindig veel mogelijkheden hebben.

Techniek achter frezen in plexiglas

Frezen of graveren in plexiglas is van een andere orde dan als het graveren/frezen in hout. Je hebt te maken met materiaal dat door de hitte tijdens het frezen met je frees- of graveerbitjes snel versmelt. Daarom is het belangrijk dat tijdens het frezen van kunststoffen het toerental laag blijft, zodat de wrijving tussen materiaal en frees zo laag mogelijk blijft. Ook is het van belang dat je de spanen (de uitgefreesde snippers) zo vlug mogelijk afvoert. Daarom gebruiken wij speciale voor kunststof vervaardigde freesbitjes. Deze frezen ‘lanceren’ de spanen heel snel zodat deze niet aan de frees zelf vast kunnen smelten.

Door onze kennis en experimenten op het gebied van frezen, toerental, snijsnelheid, diameters en vormen van frezen, kunnen wij bij Freezut een geweldig resultaat bereiken.

Plexiglas met LED techniek

Het mooie aan het graveren in plexiglas is dat je met behulp van LED verlichting op de rand fantastische eyecatchers kunt maken. Het is mogelijk om jouw logo, boodschap voor je geliefde, foto voor je ouders op geweldige wijze in het middelpunt te zetten en uit te lichten in iedere gewenste kleur. Uiteraard is plexiglas in combinatie met LED bij uitstek geschikt voor horeca- en entertainmentorganisaties.

Hieronder enkele voorbeelden. Ook hier is ons motto: bedenk het, wij creëren het.

Frezen in hout

Naast frezen in plexiglas is het ook mogelijk om te graveren in hout. Meer hierover lees je op deze pagina.