Graveren

Graveren is een van de vele bewerkingen, naast frezen in hout en frezen in plexiglas, die wij bij Freezut beheersen. Deze bewerking passen wij ook toe met onze CNC-portaalfrees.

Verschil tussen frezen en graveren

Het verschil tussen frezen en graveren zit niet in de machine, maar in de bewerkingsmethode. Bij frezen wordt materiaal verwijderd door middel van een freesbitje. Bij graveren gebruiken we een graveernaald die over het materiaal ‘krast’. De graveernaald is gemaakt van metaal en heeft een diamanten punt.

Metalen zippo graveren

Welke producten zijn te graveren?

Graveren is door de diamanten punt mogelijk in diverse materialen zoals hout, kunststof (bijvoorbeeld plexiglas), diverse metalen waaronder aluminium, messing en zelfs RVS. Dat maakt dat je diverse producten grafisch kunt bewerken, denk aan metalen aanstekers, maar ook plexiglas borden (voorzien van gekleurd LED licht) of logo’s in glas. Het is mogelijk om met een zeer dunne naald op de duizendste millimeter nauwkeurig te werken.

Eigen graveernaald

Wij werken bij Freezut met een zelfontwikkelde graveernaald. Normaal gesproken ‘krast’ een naald met een vaste druk in een product. Onze naald is flexibel. Daardoor kunnen wij ook in producten graveren met een ongelijk oppervlak. Denk bijvoorbeeld aan een aansteker die een kleine bolling heeft.

Zelf een product meenemen?

Standaard graveren wij in onze eigen producten, maar het is ook mogelijk om een product grafisch te bewerken dat je zelf meeneemt. Wat dacht je van je eigen tekst of logo op een aansteker of een foto in een spiegel, glas of fles. Eigenlijk is alles mogelijk. Onder het kopje producten hebben we een speciale pagina gemaakt met diverse voorbeelden. Enthousiast of misschien nog een paar vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.